"Тя" - част някоя си. "Обвивки"

5:52:00



Тя. Тя и нейните сълзи. Дори стените вече миришат на сол. Тапетите са подути от влагата. Вали. Трети ден. Вратата на терасата е широко отворена, така че северният вятър свободно нахлува в стаята и носи студ. Но то си е студено и без това.
Бездуховност. Това е точната дума. Луташ се между хора – призраци. Безцелни и безсмислени в своето простичко съществувание, усложнено сякаш нарочно от тях самите за да му придадат някаква лична значимост. Усещане за съществуване, но не и за живот. А живеещите остават в страни. Търсят. Знание. Любов? Любов. И щастие. Но то се постига само осъзнато. Вярваш в нещо неистинско и то се материализира както Смърт от книгите на Пратчет. Ръси мъдрости, които се губят в пространството и остават неразбрани от хората. Хора. Същества. Бесзмислени, безпътни, дишащи просто за да дишат.
Лица. Фалшиви и изтъркани. Никой не носи своя образ. Харесва нечий чужд и копира нещо което не е. И хората се влюбват в обвивка която представлява вътрещност някой друг. Незабелязан. Крадец на мисли и души. Някой нагло се пресяга през теб и повтаря твоите думи, които дори не разбира. Фалш и суета обгърнати в мек сатен. Откраднат. От някой чужд.

Дихание. Едва доловим умиращ стон, гаснещ в пространството. Дихание. Последно.


You Might Also Like

0 коментара

Всичко за мен

Моята снимка
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?