Българинът е идиот!

18:28:00



Българинът е идиот. Ботев право казва. Всички писнаха, след като 16 милиарда дълг бе вече безвъвзратно приет. А докато това се обсъждаше, къде бяхте „братя българи”? Интензивно "шерване" на патриотични постове в социалките с надпис „сподели” отдолу и над 1000 лайка, а като ги питаш тези така наречени фейсбук патриоти „Ти за кого гласува” се започва едночасова тирада как никой за нищо не ставал и за това вота му останал да виси в пространството.
Скъпи съотечественици,
Ние до един не струваме и заслужаваме всяка беда и канавка в която пропадаме. Заслужаваме да бъдем ограбвани, лъгани и стъпквани. Заслужаваме да сме на дъното и заслужаваме да не помръднем никога от там! Нека изгнием и измрем до един в мизерия. Лешоядите ни яли. Нека! Защо ли? Защото спим. Единтсвеното което правим е да бълнуваме и мечтаем за свято и чисто Отечество. Пияни по кръчмите и смели на думи в интернет. А на действия? Когато се опре до тях изпадаме в летаргия. Сякаш дебел пласт лепило е покрил както очите ни, така и устите ни. По цялата южна България се шири яко ислямизиране. Отгоре се насажда етническа омраза. Приемат се безумни закони, а ние какво правим? Лаем срещу филма за Дякона. Защо? Защото му преписали човешки качества. Видиш ли, той е икона и го носим вътре в себе си. „Моят Левски”, казват. Твоят Левски няма нищо общо с теб самия. Той също е псувал и викал, и пиел, и лошо хортувал. Обаче разликата межу теб и така нареченият твой Левски, е че той е бил буден и е действал!

Омръзна ми от кръчмарски беседи, разискващи надълго и широко политическите ни проблеми. Всеки изведнъж стана компетентен управник и знае кое е добро и кое лошо. Обаче, видиш ли, отгоре го спирали. Никой не те спира, приятелю, спира те единтсвено мързелът. Изхабени думи никому не са нужни. 

You Might Also Like

0 коментара

Всичко за мен

Моята снимка
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?