Тя - Част 11 - Разкритието

0:46:00



Представи си, че си застанал на ръба на пропаст. В края й, там потънала в сенките стоиш ти. Свита, спотаена, заедно със страховете си, обгърната от мрак, сълзи и мъка. Това си ти. Развалина. Стоиш и чакаш нещо да се случи и да се изправиш. Всеки ден поемаш различни посоки и пътища, търсиш нови хоризонти, откриваш, мечтаеш…

Желаеш…

Но в края на деня отново си там. На дъното, прегърнала сенките. Взираш се в искрящия мрак, търсиш промяната – тъмното свети, а солените сълзи, като киселина изгарят лицето ти. Красотата отлита. Силите те напускат. Остаряваш. Сама. В бездната.
Представи си, че си застанал на ръба на пропаст. Не, не гледай надолу. Погледни напред, към отсрещната страна. Там отново си ти. Взираш се надолу и гледаш пак себе си. Онова твое аз, потънало в скръбно и непримиримо примирие.

Азът. То. Тя. Душата.


You Might Also Like

0 коментара

Всичко за мен

Моята снимка
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?