Tall girl problems

12:41:00



Няма момиче на този свят, което да не мечтае да бъде с манекенски размери. Красиво и атлетично тяло, крака от сливиците и холивудска усмивка. Е, аз може и да нямам формите на Никол Шерцингер, нито пък усмивка, като от реклама на паста за зъби, но вижте с дълги крака съм се сдобила. И повярвайте ми, те вървят с проблеми.

                Нека поговорим за обувки. Виждате съвършения модел, червени и лачени, за онази прекрасна черна рокличка, която от два месеца стои на закачалката с етикета. Влизате в магазина, поемате с треперещи ръце въпросния чифт и плахо питате продавачката, дали има вашият номер. И той е „Не”. Не че сте очаквали нещо друго. Четеридесет и две се среща почти толкова често по неспециализираните магазини, колкото и бялата лястовица. Да, от опит говоря.

                Чудо! Все пак има вашия номер, НО! са с 10см. ток. Когато си висока 182см., в повечето случаи, това също се превръща в проблем. Лично аз, реших своя, като спрях да обръщам внимание на погледите по улицата. Факта, че се запознах с няколко волейболистки и започнах да излизам с тях, също оказа сериозно влияние на самочувствието ми. Всъщност, да си висок е готино, когато престанеш да се притесняваш, че се извисяваш с една глава над всички. Така че високи момичета – носете си спокойно високите токчета! Изглеждате чудесно!

                С моя ръст и гадже да си намериш не е лесно. Всички знаем, че е прието представителите на по-силния пол да превъзхождат във височината своите половинки, нали? Да, обаче това е само в нашите глави. Откровено казано, всеки мъж харесва да има красива и стройна жена до себе си с убийствени крака. Към настоящия момент, колкото високи гаджета съм имала, толкова са били и ниските. Честно казано, няма никаква разлика. Важно е човекът до теб да те кара да се чувстваш обичана и щастлива. Пък и винаги можеш да си го носиш под мишница.

                Общи снимки. Всичките ти приятелки са с поне четири инча по-ниски от теб. Щастливо изпъчват гърди и цупят красивите си устни, заели прелъстителни пози пред камерата, а ти или си най-отзад на фотото или си се прегърбила, та да се изравните поне малко. И естествено, не излизаш добре. Мило момиче, престани. И какво като стърчиш? Значи ли това, че трябва да потискаш нещо, което ти е дадено от природата? Всъщност, твоите приятелки не биха се разсърдили и те да са с един – два сантиметра по-близо до небето.


                Има една мъдра поговорка, че всеки иска най-много, това което не може да има. В конкретния случай, важи с пълна сила. Много пъти, високите жени са подтиснати от своя ръст, а нисичките дават мило и драго да пораснат още малко. Истината обаче е, че всички ние сме красиви точно такива, каквито сме. Единственото което се иска от нас е да обикнем сами себе си.

You Might Also Like

0 коментара

Всичко за мен

Моята снимка
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?