Тя - Част 14 - Започнах да те обичам, когато те напуснах

1:54:00

Започнах да те обичам, когато те напуснах


При човека, съществуването предшества същността. Светът няма смисъл отвъд този, който ние му придаваме.

„Започнах да те обичам, когато те напуснах”. И тяхната история така започна. Така и свърши.

В теб ли се влюби наистина или в образа, който сама си измисли? Вдъхновяващ, така му казваше. Преди време. Когато беше нейната сламчица щастие и тя се вкопчи, тъй както правят удавниците. И тя се давеше, наистина. В коктейл от емоции, за чиито израз не намери думи. А ужким думите са нейната сила. Написани. Неизречени. Ти си си ти. И тя е сляпа за другиго, въпреки че не спира да търси. Грешен си, неправилен избор и все пак продължава да тича към теб. Човек е. Влюби се в грешката си.  

Завивките й все още миришат на теб. Сякаш ароматът на похот се е просмукал в кожата й и тя се е превърнала в Хикс. Не й е мъчно, всъщност. В главата си беше скъсала с теб още в деня в който те срещна. Ала беше привлечена от заобикалящата те мистерия. Не те иска и все пак не може да мисли за друго. Ти си неправилен, плитък, с дух прикован на Земята, а нейният далеч е от всички обвързаности. Да, лесно й е да те пусне. Тя не чувства привързаност и няма да страда за теб. Обича те и толкова. Освободена е от своето Его, а теб това те мори. Изгубен сред страхове, прикрити зад завеса от фалшива увереност. И тя беше там. Вече не е.

Тя диша изкуство. Ти дишаш ли или още си вкопчен в логиката?



You Might Also Like

0 коментара

Всичко за мен

Моята снимка
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?