Пътека от захар

1:35:00




Пред нея се виеше черна пътечка. По тъмната почва блещукаха кварцови кристалчета, сякаш някой я беше поръсил със захар. И въпреки черната почва, всъщност пътечката изглеждаше вкусна. Някак магнетична, неустоима. Притегателната й сила я омагьосваше и нежно нашепваше в ушите й „Хайде, де! Ще те отведа!”.

-         – Ще ме отведеш къде? – отвръщаше с глас, а отговор долиташе в съзнанието й - „Ела. Ще ти покажа”.

Втурна се. Любопитните й очи бързаха да опознаят всяка сладка скъпоценност по отделно. Струваше й се безкрайна и топла. Извор на смях. На приключение. На вълнение. На вечност. На чувства. На нещо… Което е само за нея. Специално и истинско, предназначено точно за тези две малки ръчички. Да го притеглят до себе си, да го притиснат до сърцето си и да се загубят заедно насред вкусния път. Ала колкото по-напред вървеше, захарта все повече се стапяше и изпъкваше рохкавата черна пръст. Беше тръгнала преди точно 7 минути. Понечи да се върне, ала назад нямаше. Навсякъде се беше простряло единствено черното. И то й говореше. Продължаваше да я омагьосва и тегли напред. Крайниците й сами се движеха, без да оставят следи. Седем минути, седем месеца, седем…

Някой я следеше. Седеше зад гърба й толкова близо, че усещаше дъха му и караше косъмчетата по врата й да настръхват. От страх. От възбуда. Усещаше го зад себе си, обаче беше пред нея. Близо и далеч. Виждаше го ясно, но и замъглено. Обвит в облаци зад които прозира силует тъй ясен, че можеше да си представи формите живо и пухкавото бяло изчезваше. И въпреки това си беше там.

То – силуетът имаше крива усмивка и малка тръпчинка, изплувала над лявото ъгълче на устните. Като че висеше целувка, която чака да бъде открадната. Приближи се. И То се приближи зад нея. Още малко и щеше да обхване кръста й с облачните си ръце. Обаче То, което беше и пред нея, също направи крачка, така че стоеше на същото далечно разстояние, както и преди. Аха да го докосне, ала не достатъчно близо. Стойката му беше уверена. Излъчваше магнетична първичност, а очите му тъмно кафяви и лукаво присвити. Все едно преценяваше ситуацията над която всъщност нямаше съвсем контрол. Обаче изглеждаше, че я владее. „Хм, ми ако иска, пък!” – помисли си и по детски начумери пухкавите си червени устнички. Зелените й очи го пронизаха гневно. Обърна се, за да побегне и се блъсна в другото му аз. И там потъна. Ръцете му, силни и треперещи я обгърнаха и се загуби в тях. Мислите за бягство внезапно изчезнаха. Изпадна в безвремие. Сърцето й бумтеше с все сила. Понякога имаше чувството, че не диша. Все едно примка е стегнала гърлото й и й пречи да си поеме дъх. И го задържаше. За кратко. Сега беше понякога.

Изглежда и То се вълнуваше. Желанието му се просмукваше в клетките й и искаше да я изконсумира. Да изпие всичката живителна сила в крехкото тяло, да я пресуши до край с ненаситните си устни, докато не остане и капка живот у нея. Бяха изминали точно седем минути. Седем месеца. Седем…

Пред нея се виеше черна пътечка поръсена със захар и я канеше да тръгне напред. Ала там, съвсем в края, където свършваше бялата сладост се виждаха съсухрени останки от нещо отдавна безжизнено.



You Might Also Like

1 коментара

  1. Опитът да го убиеш ми се струва неуспешен. Тост това е само лекичка подкрепа към намерението на смъртта, без да може да служи за напътствие.

    ОтговорИзтриване

Всичко за мен

Моята снимка
Ани, Анита, Кроули или едно необикновено момиче, което носи солен въздух в косите си. Музика, цвят, емоция, хаос, който създава - това е тя. Не я поглеждай в очите, ако не можеш да плуваш, особено срещу течението. Диша, за да пише и пише, за да диша, откакто познава буквите. Отраснала е с Кант и Шопенхауер в едната ръка и сестрите Бронте и Джейн Остин в другата. Колекционира стари книги, от които черпи вяра и мъдрост. Интересува се от източни учения, философия и квантова физика. Мечтае да обиколи Индия, да учи от някой гуру и да управлява йога център. Но всичко с времето си. Сега е увлечена от модата и напук на земните цветове дори понякога застава пред обектива. Момиче изключение. Овен, какво да я правиш?